Pivní polévka s brynzou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní polévka s brynzou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 33620 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
600 g | Brambory |
200 g | Chléb konzumní |
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
120 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
220 g | Sýr Brynza |
1 ks | Vejce slepičí |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 42,9mg |
Draslík | 447,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní polévka s brynzou postup přípravy receptu:
1 | Do vroucí osolené vody vložíme oloupané a na kostičky nakrájené brambory. Když jsou téměř měkké, přidáme rozdrobenou brynzu a pivo. Na mírném plameni vaříme. Na závěr do polévky zavaříme nočky. |
2 | Nočky připravíme z mouky, vejce, mléka a másla. Vše dobře promícháme, až vznikne hladké těstíčko, z kterého namočenou lžičkou vykrajujeme malé nočky. |
3 | K polévce servírujeme chlebové krutony smažené na oleji. |