Recept

Pivní polévka s bylinkami a zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 175 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 160 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33623

Ingredience

Na vývar
120 g Celer bulvový
1 ks Cibule
700 g Kosti hovězí řídké
1 ks Mrkev kořen
5 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
0,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
Na pivní polévku
400 g Chléb konzumní
0,5 polévková lžíce Majoránka čerstvá
0,5 polévková lžíce Pažitka
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
200 g Pórek
60 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 732 kcal
Kilojoule 3 064kJ
20% Sacharidy 71 g
116% Tuky 87 g
36% Sodík 710 mg
84% Bílkoviny 48 g

Pivní polévka s bylinkami a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Kořenovou zeleninu očistíme, cibuli oloupeme, pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, slaninu nakrájíme na kostičky, pažitku, majoránku a petrželovou nať drobně nasekáme, česnek prolisujeme.

2

Z chleba odkrojíme kůrku a střídku drobně pokrájíme.

3

Nejprve připravíme vývar z kostí, kořenové zeleniny, cibule, pepře a soli. Vaříme na mírném plameni, aby se polévka jen „táhla“.

4

V hrnci se silným dnem rozpustíme slaninu a orestujeme na ní pórek nakrájený na tenká kolečka, přilijeme scezený vývar a pivo. Dobře promícháme s bylinkami, česnekem a chlebem. Vaříme asi 5 minut. Poté přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu z vývaru a dochutíme solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept