Pivní polévka s bylinkami a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 175 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní polévka s bylinkami a zeleninou
Celkový čas: | 175 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 160 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33623 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
Na vývar | |
---|---|
120 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
700 g | Kosti hovězí řídké |
1 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Na pivní polévku | |
5 stroužek | Česnek |
400 g | Chléb konzumní |
0,5 polévková lžíce | Majoránka čerstvá |
0,5 polévková lžíce | Pažitka |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
200 g | Pórek |
60 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 97,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Česnek, Pažitka, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kosti hovězí řídké, Mrkev kořen, Chléb konzumní, Majoránka čerstvá, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní polévka s bylinkami a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Kořenovou zeleninu očistíme, cibuli oloupeme, pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, slaninu nakrájíme na kostičky, pažitku, majoránku a petrželovou nať drobně nasekáme, česnek prolisujeme. |
2 | Z chleba odkrojíme kůrku a střídku drobně pokrájíme. |
3 | Nejprve připravíme vývar z kostí, kořenové zeleniny, cibule, pepře a soli. Vaříme na mírném plameni, aby se polévka jen „táhla“. |
4 | V hrnci se silným dnem rozpustíme slaninu a orestujeme na ní pórek nakrájený na tenká kolečka, přilijeme scezený vývar a pivo. Dobře promícháme s bylinkami, česnekem a chlebem. Vaříme asi 5 minut. Poté přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu z vývaru a dochutíme solí a pepřem. |