Jednoduchý recept

Vepřové kotlety na pepři 4 barev

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 52 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 17 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 33624
Kategorie: Maso

Ingredience

350 g Brambory
120 g Cuketa
1 polévková lžíce Hořčice
3 polévková lžíce Jablečné pyré
35 g Máslo jihočeské
2 dl Mléko plnotučné
2 ks Mrkev kořen
3 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Pepř citronový
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 ks Petržel - nať
2,5 kávová lžička Sůl mořská
100 g Sýr Parmezán
4 ks Vepřové kotlety
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 525 kcal
Kilojoule 2 197kJ
8% Sacharidy 29 g
267% Tuky 201 g
88% Sodík 2 g
62% Bílkoviny 35 g

Vepřové kotlety na pepři 4 barev postup přípravy receptu:

1

Připravíme maso: vepřové omyté kotlety (bez kosti) osušíme, pokud mají tukové okraje, tuk odřízneme. Z obou stran kotlety potřeme olivovým olejem, hořčicí a posypeme je čerstvě roztlučeným nebo nahrubo pomletým pepřem 4 barev. Osolíme je podle chuti (přibližně 1.5 lžičky), pak maso odložíme na mísu a necháme v chladu marinovat 10 - 15 minut.

2

Mezitím omyjeme a očistíme brambory, mrkev, petržel a cuketu. Petrželku kudrnku omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky.

3

Zeleninu pokrájíme na kostičky a uvaříme ji v osolené vodě (1.5 litru voda + 1 lžička sůl) doměkka. Pak slijeme vodu, zeleninu pomocí vidličky mírně rozmačkáme, přimícháme do ní rozpuštěné máslo, vlažné mléko a dochutíme citronovým pepřem. Zeleninovou směs dáme do zapékací misky, posypeme ji nastrouhaným parmezánem, 2-3 špetkami muškátového oříšku a dáme do předehřáté trouby zapéct dozlatova.

4

Rozpálíme teflonovou pánev a maso z každé strany orestujeme do zlatohněda. Mělo by být dostatečně propečené, šťavnaté.

5

Na talíře položíme kotlety, které polijeme masovou šťávou, přidáme k nim zeleninu a okolo masa přidáme 2-3 lžíce jablečného pyré. Každou porci posypeme petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept