Vepřové kotlety na pepři 4 barev - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 52 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety na pepři 4 barev
Celkový čas: | 52 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 33624 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
350 g | Brambory |
120 g | Cuketa |
1 polévková lžíce | Hořčice |
3 polévková lžíce | Jablečné pyré |
35 g | Máslo jihočeské |
2 dl | Mléko plnotučné |
2 ks | Mrkev kořen |
3 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
2 ks | Petržel - nať |
2,5 kávová lžička | Sůl mořská |
100 g | Sýr Parmezán |
4 ks | Vepřové kotlety |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 91,0mg |
Draslík | 813,8mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 315,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cuketa, Muškátový oříšek, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Jablečné pyré, Máslo jihočeské, Mléko plnotučné, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř 4 barev, Pepř citronový, Petržel kudrnka, Petržel - nať, Sůl mořská, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety na pepři 4 barev postup přípravy receptu:
1 | Připravíme maso: vepřové omyté kotlety (bez kosti) osušíme, pokud mají tukové okraje, tuk odřízneme. Z obou stran kotlety potřeme olivovým olejem, hořčicí a posypeme je čerstvě roztlučeným nebo nahrubo pomletým pepřem 4 barev. Osolíme je podle chuti (přibližně 1.5 lžičky), pak maso odložíme na mísu a necháme v chladu marinovat 10 - 15 minut. |
2 | Mezitím omyjeme a očistíme brambory, mrkev, petržel a cuketu. Petrželku kudrnku omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky. |
3 | Zeleninu pokrájíme na kostičky a uvaříme ji v osolené vodě (1.5 litru voda + 1 lžička sůl) doměkka. Pak slijeme vodu, zeleninu pomocí vidličky mírně rozmačkáme, přimícháme do ní rozpuštěné máslo, vlažné mléko a dochutíme citronovým pepřem. Zeleninovou směs dáme do zapékací misky, posypeme ji nastrouhaným parmezánem, 2-3 špetkami muškátového oříšku a dáme do předehřáté trouby zapéct dozlatova. |
4 | Rozpálíme teflonovou pánev a maso z každé strany orestujeme do zlatohněda. Mělo by být dostatečně propečené, šťavnaté. |
5 | Na talíře položíme kotlety, které polijeme masovou šťávou, přidáme k nim zeleninu a okolo masa přidáme 2-3 lžíce jablečného pyré. Každou porci posypeme petrželkou a podáváme. |