Recept

San choy bau s vepřovým masem a mandlemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33625
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
4 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Limetková šťáva
3 polévková lžíce Mandle
200 g Okurka salátová
1,5 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
1 kávová lžička Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
1 kávová lžička Zázvor celý
3 polévková lžíce Fazolové klíčky
1 ks Salát hlávkový
500 g Vepřové maso mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 488 kcal
Kilojoule 2 042kJ
3% Sacharidy 11 g
51% Tuky 38 g
10% Sodík 191 mg
47% Bílkoviny 26 g

San choy bau s vepřovým masem a mandlemi postup přípravy receptu:

1

Oloupaný česnek rozdrtíme, jarní cibulku s koriandrem omyjeme, cibulku pokrájíme na tenké kroužky, koriandr drobně posekáme. Oloupané mandle pokrájíme nadrobno a nasucho je opražíme. Salátovou omytou okurku nakrájíme na nudličky.

2

Pánev wok rozpálíme, přilijeme arašídový olej, a když je dostatečně rozpálený, dáme na něj rozdrcený česnek a za stálého míchání pomleté maso a přimícháme jemně nastrouhaný zázvor. Vše za stálého míchání restujeme asi 3 minuty, maso získá zlatou barvu. Pak přimícháme sójovou a ústřicovou omáčku a jarní cibulku. Stále mícháme, dochutíme limetkovou šťávou a přidáme lžičku sezamového oleje. Nakonec do masové směsí vmícháme výhonky z naklíčených fazolí a přimícháme posekaný koriandr.

3

San choy bau s vepřovým masem rozdělíme na listy ledového salátu tak, že umyté listy hlávkového salátu rozložíme na mísu: 2-3 listy na sebe. Utvoříme si tak čtyři hromádky. Masovou směs rozdělíme na 4 díly. Na listy salátu poklademe porce masa, které ozdobíme nakrájenou okurkou, posypeme mandlemi, srolujeme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept