San choy bau s vepřovým masem a mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- San choy bau s vepřovým masem a mandlemi
San choy bau s vepřovým masem a mandlemi
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33625 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Limetková šťáva |
3 polévková lžíce | Mandle |
200 g | Okurka salátová |
1,5 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka Hoisin |
2 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
3 polévková lžíce | Fazolové klíčky |
1 ks | Salát hlávkový |
500 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 90,1mg |
Draslík | 648,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Mandle, Okurka salátová, Olej arašídový (podzemnicový), Olej sezamový, Omáčka Hoisin, Omáčka ústřicová, Zázvor celý, Fazolové klíčky, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
San choy bau s vepřovým masem a mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný česnek rozdrtíme, jarní cibulku s koriandrem omyjeme, cibulku pokrájíme na tenké kroužky, koriandr drobně posekáme. Oloupané mandle pokrájíme nadrobno a nasucho je opražíme. Salátovou omytou okurku nakrájíme na nudličky. |
2 | Pánev wok rozpálíme, přilijeme arašídový olej, a když je dostatečně rozpálený, dáme na něj rozdrcený česnek a za stálého míchání pomleté maso a přimícháme jemně nastrouhaný zázvor. Vše za stálého míchání restujeme asi 3 minuty, maso získá zlatou barvu. Pak přimícháme sójovou a ústřicovou omáčku a jarní cibulku. Stále mícháme, dochutíme limetkovou šťávou a přidáme lžičku sezamového oleje. Nakonec do masové směsí vmícháme výhonky z naklíčených fazolí a přimícháme posekaný koriandr. |
3 | San choy bau s vepřovým masem rozdělíme na listy ledového salátu tak, že umyté listy hlávkového salátu rozložíme na mísu: 2-3 listy na sebe. Utvoříme si tak čtyři hromádky. Masovou směs rozdělíme na 4 díly. Na listy salátu poklademe porce masa, které ozdobíme nakrájenou okurkou, posypeme mandlemi, srolujeme a podáváme. |