Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33629
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Na vývar
3 ks Bobkový list
200 g Drůbeží maso
250 g Hovězí maso přední
5 ks Hřebíček
4 ks Nové koření celé
6 ks Pepř černý celý
500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 kávová lžička Sůl
300 g Vepřová plec
1 l Voda pitná
Na boršč
5 ks Brambory
120 g Celer bulvový
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
80 ml Olej rostlinný
1 ks Petržel kořen
60 g Protlak rajčatový
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 638 kcal
Kilojoule 2 670kJ
17% Sacharidy 61 g
41% Tuky 31 g
14% Sodík 289 mg
60% Bílkoviny 34 g

Pivní boršč postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme hovězí vývar. Hovězí maso zalijeme vodou a pivem, přidáme koření a sůl. Když je maso poloměkké, přidáme vepřové a drůbeží maso a vaříme doměkka. Poté masa vyjmeme, nakrájíme na kostky a odložíme, vývar přecedíme. Červenou řepu omyjeme a uvaříme doměkka, poté oloupeme a nakrájíme na nudličky. Kořenovou zeleninu a zelí očistíme a nakrájíme na nudličky, oloupané brambory na kostky, cibuli nakrájíme najemno. Česnek utřeme se solí.

2

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a orestujeme, přidáme rajčatový protlak, směs zalijeme scezeným vývarem, vložíme zelí a brambory a vaříme. Na závěr vmícháme červenou řepu, maso a utřený česnek, cukr, ocet a povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept