Pivní boršč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní boršč
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33629 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
Na vývar | |
---|---|
3 ks | Bobkový list |
200 g | Drůbeží maso |
250 g | Hovězí maso přední |
5 ks | Hřebíček |
4 ks | Nové koření celé |
6 ks | Pepř černý celý |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Vepřová plec |
1 l | Voda pitná |
Na boršč | |
5 ks | Brambory |
120 g | Celer bulvový |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
80 ml | Olej rostlinný |
1 ks | Petržel kořen |
60 g | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 88,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 38g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 113,7mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Hovězí maso přední, Hřebíček, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná, Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Olej rostlinný, Petržel kořen, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní boršč postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme hovězí vývar. Hovězí maso zalijeme vodou a pivem, přidáme koření a sůl. Když je maso poloměkké, přidáme vepřové a drůbeží maso a vaříme doměkka. Poté masa vyjmeme, nakrájíme na kostky a odložíme, vývar přecedíme. Červenou řepu omyjeme a uvaříme doměkka, poté oloupeme a nakrájíme na nudličky. Kořenovou zeleninu a zelí očistíme a nakrájíme na nudličky, oloupané brambory na kostky, cibuli nakrájíme najemno. Česnek utřeme se solí. |
2 | Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a orestujeme, přidáme rajčatový protlak, směs zalijeme scezeným vývarem, vložíme zelí a brambory a vaříme. Na závěr vmícháme červenou řepu, maso a utřený česnek, cukr, ocet a povaříme. |