Fazolová polévka s chilli a pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová polévka s chilli a pivem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33632 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
0,3 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
250 g | Fazole červené sterilované |
250 g | Hovězí maso mleté |
800 ml | Hovězí vývar základní |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
60 g | Protlak rajčatový |
700 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 25,8mg |
Draslík | 657,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Fazole červené sterilované, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Kmín drcený, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová polévka s chilli a pivem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky, rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na kostky. |
2 | Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přisypeme kmín, papriku, chilli, maso, vše promícháme a restujeme. Poté zalijeme vývarem, přimícháme rajčata, protlak, pivo, bobkový list, sůl, pepř a vaříme zhruba 40 minut. Na závěr vmícháme fazole bez nálevu, prohřejeme a polévku podáváme. |