Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33634

Ingredience

200 g Chléb celozrnný pšenično-žitný
1 kávová lžička Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
80 g Hrozinky
2 ks Jablka
500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
0,5 ks Skořice celá
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
600 ml Voda pitná
Na nočky
2 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 275 kcal
Kilojoule 1 149kJ
16% Sacharidy 56 g
3% Tuky 3 g
5% Sodík 102 mg
11% Bílkoviny 6 g

Pivní polévka s jablky postup přípravy receptu:

1

Nakrájený chleba rozvaříme ve vodě, umixujeme, přidáme hrozinky, skořici, sůl, cukr, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru a vaříme. Do polévky přidáme jablka, která jsme oloupali, vykrojili jádřince a jablka nakrájeli na tenké plátky. Na závěr vlijeme pivo a asi 1/4 hodiny povaříme. Poté polévku odstavíme, vmícháme žloutek a sněhové nočky, které vykrajujeme z tuhého sněhu, který jsme ušlehali z bílku a cukru. Polévku přiklopíme a nočky necháme dojít alespoň 5 minut. Už nevaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept