Pivní polévka s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní polévka s jablky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33634 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Chléb celozrnný pšenično-žitný |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
80 g | Hrozinky |
2 ks | Jablka |
500 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
0,5 ks | Skořice celá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
600 ml | Voda pitná |
Na nočky | |
---|---|
2 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 245,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hrozinky, Jablka, Skořice celá, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb celozrnný pšenično-žitný, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní polévka s jablky postup přípravy receptu:
1 | Nakrájený chleba rozvaříme ve vodě, umixujeme, přidáme hrozinky, skořici, sůl, cukr, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru a vaříme. Do polévky přidáme jablka, která jsme oloupali, vykrojili jádřince a jablka nakrájeli na tenké plátky. Na závěr vlijeme pivo a asi 1/4 hodiny povaříme. Poté polévku odstavíme, vmícháme žloutek a sněhové nočky, které vykrajujeme z tuhého sněhu, který jsme ušlehali z bílku a cukru. Polévku přiklopíme a nočky necháme dojít alespoň 5 minut. Už nevaříme. |