Švestkové knedlíky ze spařeného těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkové knedlíky ze spařeného těsta
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 33636 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
30 g | Cukr moučkový |
90 g | Máslo čerstvé |
0,2 l | Mléko plnotučné |
140 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
0,5 kg | Švestky |
30 g | Tvaroh tvrdý na strouhání |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 123,5mg |
Draslík | 188,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 253,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Sůl, Švestky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hrubá, Tvaroh tvrdý na strouhání mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestkové knedlíky ze spařeného těsta postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mléko, sůl a 50 g másla a přivedeme k varu. Přisypeme mouku a za stálého míchání vymícháme do hodně tuhého těsta, které se nesmí lepit. Necháme vychladnout. Do studeného těsta přidáme postupně vejce a poté těsto nakrájíme na kousky. Do každého zabalíme omytou švestku. V osolené vodě vaříme 3-5 minut. |
2 | Knedlíky rozdělíme na talíře, posypeme moučkovým cukrem, tvarohem a přelijeme rozpuštěným zbytkem másla. |