Jednoduchý recept

Švestkové knedlíky ze spařeného těsta

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33636
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

30 g Cukr moučkový
90 g Máslo čerstvé
0,2 l Mléko plnotučné
140 g Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Sůl
0,5 kg Švestky
30 g Tvaroh tvrdý na strouhání
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 528kJ
11% Sacharidy 41 g
25% Tuky 19 g
4% Sodík 79 mg
16% Bílkoviny 9 g

Švestkové knedlíky ze spařeného těsta postup přípravy receptu:

1

Smícháme mléko, sůl a 50 g másla a přivedeme k varu. Přisypeme mouku a za stálého míchání vymícháme do hodně tuhého těsta, které se nesmí lepit. Necháme vychladnout. Do studeného těsta přidáme postupně vejce a poté těsto nakrájíme na kousky. Do každého zabalíme omytou švestku. V osolené vodě vaříme 3-5 minut.

2

Knedlíky rozdělíme na talíře, posypeme moučkovým cukrem, tvarohem a přelijeme rozpuštěným zbytkem másla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept