Vepřové steaky po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové steaky po indicku
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 13 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33638 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
4 ks | Vepřové kotlety |
Marináda | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Kardamom |
1 kávová lžička | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
jogurtová šťáva | |
1 dl | Hovězí vývar základní |
1 dl | Jogurt bílý |
0,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1,5 polévková lžíce | Mandle |
1 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
1,5 polévková lžíce | Oříšky piniové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 69,0mg |
Draslík | 503,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Česnek, Chilli paprička, Citronová šťáva, Kardamom, Muškátový oříšek, Zázvor celý, Hovězí vývar základní, Kopr čerstvý, Koriandr čerstvý, Mandle, Oříšky piniové mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sůl mořská, Vepřové kotlety, Olej olivový, Jogurt bílý, Mouka kukuřičná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové steaky po indicku postup přípravy receptu:
1 | Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme a zbavíme semínek, potom ji pokrájíme nadrobno, oloupaný česnek rozmačkáme. Oloupané mandle a piniové oříšky posekáme a opražíme je nasucho, čerstvý koriandr a kopr omyjeme a pokrájíme nadrobno. Zázvor omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme. |
2 | Vepřové steaky z kotlety (bez kosti a tukových okrajů) omyjeme, osušíme, podle chuti osolíme mořskou solí a naložíme do marinády. |
3 | Marináda: do mísy dáme olivový olej, rozdrcený česnek, mletý kardamom, muškátový oříšek, nastrouhaný zázvor, chilli papričku a citronovou šťávu. Vše důkladně promícháme a steaky do ní naložíme na 1 hodinu. |
4 | V pánvi (nejlépe ve woku) si rozpálíme olej a steaky orestujeme dozlatova, restujeme je přibližně 3-4 minuty z každé strany. Orestované maso vyjmeme, do výpeku nalijeme horký hovězí vývar a promícháme tak, aby se nám připečený výpek rozpustil. Odstavíme z plotny a do rozpuštěného výpeku přimícháme jogurt, ve kterém jsme rozmíchali kukuřičnou mouku s bylinkami - kopr s koriandrem. Nakonec přimícháme oříšky a mandle. |
5 | Steaky na indický způsob podáváme s jogurtovou šťávou a přílohou podle chuti. |
Poznámka
Ke steakům na indický způsob se nejlépe hodí jasmínová nebo kari rýže a zeleninový salát (např. z rajčat, jarní cibulky a salátové okurky).