Jednoduchý recept

Kotlety na grilu s grapefruitovou salsou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 33639

Ingredience

1,5 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vepřové kotlety
grapefruitová salsa
1 ks Grapefruity
2 polévková lžíce Kapary
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
5 ks Olivy zelené
5 ks Olivy černé
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 polévková lžíce Rajčata

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 158kJ
10% Sacharidy 35 g
43% Tuky 32 g
92% Sodík 2 g
44% Bílkoviny 25 g

Kotlety na grilu s grapefruitovou salsou postup přípravy receptu:

1

Kotlety o síle asi 1.5 cm omyjeme, osušíme, osolíme, potřeme olivovým olejem a posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Pak kotlety na chvíli odložíme, než připravíme salsu.

2

Grapefruitová salsa:

3

Oloupaný a očištěný grapefruit z bílé slupky (jen čistá dužina) pokrájíme na malé kousíčky a dáme do mísy. Přidáme k němu zelené a černé olivy bez pecek, které též drobně pokrájíme. Ještě přidáme omytou, drobně pokrájenou petrželku, pokrájené kapary, panenský extra olivový olej a pokrájená sušená rajčata. Směs dobře promícháme.

4

Kotlety grilujeme přibližně 4-6 minut z každá strany ve středně vyhřátém grilu.

5

Grilované kotlety dáme na vyhřáté talíře. Každou ozdobíme 2 lžícemi salsy a podáváme.

Poznámka

Ke grilovaným kotletám podáváme grilované brambory s okořeněnou cuketou na jehle a s čerstvými lístky rukoly.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept