Smažené indonéské nudle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené indonéské nudle
Smažené indonéské nudle
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33642 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
120 g | Fazolové klíčky |
50 g | Garnát obecný |
100 g | Hrášek |
150 g | Klobása Dunajská |
300 g | Nudle čínské vaječné |
40 ml | Omáčka sójová |
50 g | Pažitka |
4 g | Pepř bílý |
7 g | Sůl |
300 g | Vepřové maso mleté |
5 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 79,8mg |
Draslík | 522,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Fazolové klíčky, Hrášek, Pažitka, Pepř bílý, Sůl, Vepřové maso mleté, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Klobása Dunajská, Nudle čínské vaječné, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené indonéské nudle postup přípravy receptu:
1 | Nudle uvaříme podle návodu na obalu. |
2 | Mleté maso osolíme, smícháme s prolisovaným česnekem a cibulí nakrájenou nadrobno. Vytvoříme z něj menší kuličky, kterém opečeme na arašídovém oleji na pánvi wok spolu s kousky klobásy. K opečeným kuličkám přihodíme hotové nudle a krátce osmažíme. Přidáme fazolové klíčky, hrášek, nakrájené řapíky celeru a garnáty. Směs protřásáme a lehce opečeme. Na závěr přidáme sójovou omáčku, pažitku, nastrouhaný zázvor a podle chuti osolíme a opepříme. Před servírováním pokapeme citronovou šťávou. |