Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 16 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33645
Kategorie: Maso

Ingredience

250 g Hříbky čerstvé
520 g Vepřová plec
olej na potření
2 stroužek Česnek
1 špetka Chilli koření mleté
1 kávová lžička Citronová šťáva
60 ml Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Olivy nakládané
2 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 484 kcal
Kilojoule 2 027kJ
1% Sacharidy 4 g
56% Tuky 42 g
13% Sodík 253 mg
42% Bílkoviny 24 g

Kebab s houbami postup přípravy receptu:

1

Vepřové libové maso z plecka omyjeme, osušíme a pokrájíme na trochu větší kostky - přibližně 4 x 4 cm. Čerstvé hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme na silnější plátky (5-7 mm).

2

Připravíme si ochucený olej na potření: do misky dáme olivový olej, utřený česnek, sůl, omytou drobně pokrájenou petrželku, chilli, pepř a šťávu z citronu. 2 zelené a 2 černé olivy bez pecek drobně posekáme. Směs dobře promícháme.

3

Maso střídavě napichujeme na jehly a před a během grilování maso s houbami potíráme ochuceným olejem a otáčíme. Grilujeme asi 5-6 minut při středně vysoké teplotě. Maso je hotové - když ho propíchneme a z masa vytéká čirá šťáva. Hotové grilované maso, podáváme s přílohou podle chuti, ještě polijeme zbytkem ochuceného oleje.

Poznámka

Kebab s houbami podáváme s vařenými, opékanými brambory nebo chlebem - přílohy pokapeme zbytkem ochuceného oleje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept