Kebab s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kebab s houbami
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33645 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Hříbky čerstvé |
520 g | Vepřová plec |
olej na potření | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Olivy nakládané |
2 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 92,3mg |
Draslík | 679,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hříbky čerstvé, Vepřová plec, Česnek, Chilli koření mleté, Citronová šťáva, Olivy nakládané, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kebab s houbami postup přípravy receptu:
1 | Vepřové libové maso z plecka omyjeme, osušíme a pokrájíme na trochu větší kostky - přibližně 4 x 4 cm. Čerstvé hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme na silnější plátky (5-7 mm). |
2 | Připravíme si ochucený olej na potření: do misky dáme olivový olej, utřený česnek, sůl, omytou drobně pokrájenou petrželku, chilli, pepř a šťávu z citronu. 2 zelené a 2 černé olivy bez pecek drobně posekáme. Směs dobře promícháme. |
3 | Maso střídavě napichujeme na jehly a před a během grilování maso s houbami potíráme ochuceným olejem a otáčíme. Grilujeme asi 5-6 minut při středně vysoké teplotě. Maso je hotové - když ho propíchneme a z masa vytéká čirá šťáva. Hotové grilované maso, podáváme s přílohou podle chuti, ještě polijeme zbytkem ochuceného oleje. |
Poznámka
Kebab s houbami podáváme s vařenými, opékanými brambory nebo chlebem - přílohy pokapeme zbytkem ochuceného oleje.