Recept

Zelená pepřová omáčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3365

Ingredience

3 polévková lžíce Calvados
1 ks Cibule
100 ml Hovězí vývar základní
2 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
1 polévková lžíce Olej bodlákový
1 špetka Pepř černý mletý
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
50 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 93 kcal
Kilojoule 389kJ
1% Sacharidy 4 g
7% Tuky 5 g
6% Sodík 126 mg
3% Bílkoviny 2 g

Zelená pepřová omáčka postup přípravy receptu:

1

Cibuli nasekáme najemno a podusíme na rozpáleném oleji.

2

Přilijeme bílé víno, vývar, pálenku a povaříme do mírného zhoustnutí.

3

Poté přimícháme základní světlou omáčku, smetanu a nakládaný zelený pepř. Dochutíme solí a pepřem.

4

Omáčka je vhodná k masu, zejména k vepřovým kotletám.

Poznámka

Světlou omáčku připravíme viz recept "Základní světlá omáčka" Množství 3 polévkové lžíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept