Zelená pepřová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelená pepřová omáčka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3365 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
3 polévková lžíce | Calvados |
1 ks | Cibule |
100 ml | Hovězí vývar základní |
2 kávová lžička | Nakládaný zelený pepř |
1 polévková lžíce | Olej bodlákový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
50 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 62,3mg |
Vláknina | 889,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Olej bodlákový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zelená pepřová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nasekáme najemno a podusíme na rozpáleném oleji. |
2 | Přilijeme bílé víno, vývar, pálenku a povaříme do mírného zhoustnutí. |
3 | Poté přimícháme základní světlou omáčku, smetanu a nakládaný zelený pepř. Dochutíme solí a pepřem. |
4 | Omáčka je vhodná k masu, zejména k vepřovým kotletám. |
Poznámka
Světlou omáčku připravíme viz recept "Základní světlá omáčka" Množství 3 polévkové lžíce.