Lososový salát s pečenými bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lososový salát s pečenými bramborami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 33662 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
350 g | Brambory |
80 g | Cibulka jarní |
6 g | Estragon |
10 g | Kapary |
300 g | Losos uzený |
30 ml | Ocet Sherry |
60 g | Okurky nakládané |
150 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 172,9mg |
Draslík | 816,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibulka jarní, Estragon, Losos uzený, Okurky nakládané, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Ocet Sherry, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lososový salát s pečenými bramborami postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, poté nakrájíme na menší kousky. Cibulku a okurky pokrájíme na kolečka. Estragon nasekáme nahrubo. Brambory vydrhneme, pokapeme olejem a naskládáme na papírem vyložený plech. Zbývající olej smícháme s octem, osolíme a opepříme. |
2 | Brambory dáme péct při 190 °C na 40 minut. Poté je necháme vychladnout a překrájíme na čtvrtiny. Smícháme se zbytkem surovin, osolíme a opepříme, přelijeme dresinkem a navrch ozdobíme porcemi lososa. Posypeme nasekaným estragonem a kapary. |
Poznámka
Ocet můžeme nahradit i jiným druhem, např. červeným vinným.