Recept

Závin z bramborového těsta plněný zelím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 33666
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1000 g Brambory
40 g Cukr krupice
10 g Hrozinky
1 špetka Kmín celý
6 g Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mandle plátky
50 g Máslo čerstvé
30 ml Mléko polotučné
530 g Mouka polohrubá
30 ml Ocet kvasný lihový
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
3 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 kg Zelí kysané
60 g Cibule
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,021 kcal
Kilojoule 4 271kJ
42% Sacharidy 152 g
47% Tuky 35 g
11% Sodík 227 mg
57% Bílkoviny 32 g

Závin z bramborového těsta plněný zelím postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme vystydnout. Poté rozmačkáme na kaši. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Zelí propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.

2

Bramborovou kaši smícháme s 500 g mouky a kypřicím práškem. Do těsta vpracujeme mléko, máslo a špetku soli. Těsto necháme odpočinout na teplém místě. Olej rozpálíme a osmahneme na něm do změknutí cibuli, poté přidáme zelí, osolíme a přiklopené dusíme 6 minut. Pak zaprášíme zbylou moukou, dobře promícháme a podlijeme 50 ml vody. Osolíme, přidáme hrozinky a dusíme do změknutí. Poté dochutíme cukrem, octem a okořeníme. Těsto rozválíme na silnější plát, potřeme zelnou nádivkou a srolujeme. Potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme mandlemi a pečeme při 200 °C 30 minut.

Poznámka

Tento recept se hodí jako lehká večeře.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept