Focaccia pugliese - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 175 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Focaccia pugliese
Celkový čas: | 175 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 145 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 33667 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
400 g | Brambory |
7 g | Droždí sušené |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Olej olivový |
6 g | Rozmarýn čerstvý |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 439,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Droždí sušené, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Focaccia pugliese postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a pokrájíme na tenké plátky. Rozmarýn nasekáme nahrubo. |
2 | Mouku smícháme se solí a droždím, postupně vpracujeme vodu a 10 ml oleje. Dle potřeby těsto zvláčníme troškou vody. Dobře propracujeme a necháme kynout 60 minut na teplém místě. Z vykynutého těsta vytvarujeme dvě stejně velké placky, ty přendáme na papírem vyložený plech, posypeme rozmarýnem, bramborami a pokapeme olivovým olejem. Opět necháme 1 hodinu kynout, potom upečeme při 230 °C. Doba pečení je přibližně 30 minut. Servírujeme vychladlé. |
Poznámka
Na přípravu tohoto receptu použijeme nové brambory.