Listové koláče s bramborami a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 43 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Listové koláče s bramborami a sýrem
Celkový čas: | 43 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 28 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33668 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
400 g | Brambory |
60 g | Cibule |
600 g | Listové těsto |
30 ml | Olej olivový |
8 g | Ořechy vlašské |
6 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr s modrou plísní |
4 g | Tymián čerstvý |
30 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 32,6mg |
Draslík | 310,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Ořechy vlašské, Pažitka, Sůl, Tymián čerstvý, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr s modrou plísní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Listové koláče s bramborami a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Brambory vydrhneme, slupku ponecháme a pokrájíme je na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Tymián a pažitku nasekáme. |
2 | Rozpálíme olej a cibuli na něm osmahneme dozlatova. Brambory povaříme 8 minut ve vroucí, osolené vodě. Poté slijeme a necháme okapat. Brambory, cibuli, sýr, smetanu a ořechy smícháme dohromady. Osolíme a opepříme. Dáme do chladu. Mezitím si vyválíme těsto, rozdělíme na 6 obdélníků, které potřeme připravenou náplní. Přendáme na papírem vyložený plech a pečeme při 200 °C 20 minut. |