Recept

Matjesový salát s bramborami

  • Finsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 33669
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

700 g Brambory
150 g Cibulka jarní
10 ml Hořčice dijonská
60 g Jablka
100 g Matjesy - filet
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 253 kcal
Kilojoule 1 060kJ
8% Sacharidy 28 g
17% Tuky 13 g
6% Sodík 121 mg
16% Bílkoviny 9 g

Matjesový salát s bramborami postup přípravy receptu:

1

Cibulku pokrájíme na drobné kousky. Brambory uvaříme ve slupce, slijeme, oloupeme a pokrájíme na kostky. Jablko omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Rybu nakrájíme na menší kusy.

2

Všechny přísady zamícháme dohromady. Ze zakysané smetany a hořčice umícháme dresing, který osolíme, opepříme a vlijeme k salátu. Dobře promícháme a necháme vychladit.

Poznámka

Hořčici můžeme nahradit čerstvými bylinkami či strouhaným křenem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept