Salát z brambor a okurky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z brambor a okurky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33670 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Brambory |
60 g | Cibule |
50 g | Jogurt bílý |
10 g | Kopr čerstvý |
100 g | Majonéza |
30 ml | Mléko kefírové |
1 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 741,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Majonéza, Mléko kefírové, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z brambor a okurky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Brambory uvaříme ve slupce, slijeme, oloupeme a pokrájíme na větší kusy. Okurku nakrájíme na kolečka. |
2 | Z majonézy, kefíru a jogurtu umícháme zálivku, kterou osolíme a opepříme. Vlijeme k bramborám a okurce, vše dobře promícháme, osolíme a opepříme. Servírujeme vychlazené, posypané sekaným koprem. |
Poznámka
Tento salát můžeme použít jako zdravější a lehčí alternativu k tradičnímu bramborovému salátu.