Pečené knedlíky s houbovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené knedlíky s houbovou omáčkou
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 33671 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1500 g | Brambory |
50 g | Cibule |
40 g | Houby sušené |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
6 ml | Ocet vinný |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Pšeničná krupice |
50 g | Sádlo škvařené |
100 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
2 špetka | Sůl |
250 g | Tvaroh měkký |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Sádlo syrové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 133,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Ocet vinný, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Sádlo syrové mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Mouka pšeničná hrubá, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pšeničná krupice, Smetana 16% (pochoutková), Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené knedlíky s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Syrové sádlo pokrájíme na kousky a necháme vyškvařit škvarky. Brambory uvaříme, slijeme a necháme vystydnout, poté prolisujeme. Přimícháme sůl, vejce, tvaroh, krupici, mouku a škvarky. Vypracujeme tuhé těsto, vytvarujeme do knedlíků o průměru 4 cm. Sádlem vymažeme plech a knedlíky na něj naskládáme, omastíme i z horní strany. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. |
2 | Pečeme v troubě při 200 °C 20 minut. |
3 | Houby zalijeme 300 ml vroucí vody a necháme 15 minut povařit. Mezitím na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, zaprášíme moukou a za stálého míchání necháme zrůžovět. Připravenou jíšku vmícháme do vývaru z hub, přilijeme 100 ml vody, osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Vaříme 12 minut, poté osolíme, opepříme a zjemníme smetanou, dochutíme octem. |
4 | Pečené knedlíky servírujeme přelité omáčkou. |
Poznámka
Pečené knedlíky můžeme servírovat i jako náhražku klasických přílohových knedlíků.