Jednoduchý recept

Bramborové placky ze Slezska

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 33674
Kategorie: Lívance, placičky

Ingredience

600 g Brambory
50 g Máslo čerstvé
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Povidla švestková
100 g Sádlo škvařené
20 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 360 kcal
Kilojoule 1 508kJ
13% Sacharidy 48 g
21% Tuky 16 g
5% Sodík 94 mg
15% Bílkoviny 9 g
Bramborové placky ze Slezska

Bramborové placky ze Slezska postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle. Slijeme přebytečnou vodu, osolíme a opepříme. Vmícháme vejce, smetanu a mouku. Vypracujeme tekutější těsto.

2

Sádlo rozpálíme a smažíme na něm malé placičky. Potřeme je máslem a povidly a ihned servírujeme.

Poznámka

Placičky můžeme ještě dozdobit zakysanou smetanou.

Komentáře a hodnocení

 
Vařím Rajskou
Bramborové placky ze Slezska
Placky jsou opravdu dobré.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept