Švýcarská bramborová placka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švýcarská bramborová placka
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33676 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1000 g | Brambory |
60 g | Cibule |
20 ml | Mléko polotučné |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Gruyére |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 28,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Sýr Gruyére mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švýcarská bramborová placka postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Sýr nastrouháme na struhadle. |
2 | Brambory necháme uvařit ve slupce po dobu 15 minut. Poté vodu slijeme a necháme brambory vychladnout. Oloupeme slupky a nastrouháme na hrubém struhadle. Přimícháme cibuli a sůl. Olej rozpálíme, polovinu těsta dáme na pánev, dobře přitlačíme a posypeme sýrem. Navrch překryjeme druhou polovinou těsta. Placku pokapeme mlékem a necháme pozvolna smažit až do zezlátnutí. Poté otočíme a smažíme i z druhé strany. |
Poznámka
Tento pokrm lze připravit v mnoha obměnách, např. přidáním slaniny, cibulových kroužků atd.