Recept

Švýcarská bramborová placka

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 33676
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1000 g Brambory
60 g Cibule
20 ml Mléko polotučné
30 ml Olej olivový
1 špetka Sůl
100 g Sýr Gruyére

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 350kJ
9% Sacharidy 33 g
21% Tuky 16 g
8% Sodík 168 mg
25% Bílkoviny 14 g

Švýcarská bramborová placka postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Sýr nastrouháme na struhadle.

2

Brambory necháme uvařit ve slupce po dobu 15 minut. Poté vodu slijeme a necháme brambory vychladnout. Oloupeme slupky a nastrouháme na hrubém struhadle. Přimícháme cibuli a sůl. Olej rozpálíme, polovinu těsta dáme na pánev, dobře přitlačíme a posypeme sýrem. Navrch překryjeme druhou polovinou těsta. Placku pokapeme mlékem a necháme pozvolna smažit až do zezlátnutí. Poté otočíme a smažíme i z druhé strany.

Poznámka

Tento pokrm lze připravit v mnoha obměnách, např. přidáním slaniny, cibulových kroužků atd.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept