Kotlety s hořčičnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlety s hořčičnou omáčkou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33678 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Brambory |
60 g | Cibule |
15 ml | Hořčice kremžská |
30 ml | Mléko polotučné |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
700 g | Vepřové kotlety |
50 ml | Víno jablečné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 144,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor), Vepřové kotlety, Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kotlety s hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a pokrájíme na silnější plátky. Cibuli zbavíme slupky, pokrájíme na drobné kousky, smícháme s ciderem a olejem a vše přimícháme do brambor. Sýr nastrouháme, smícháme s hořčicí a mlékem. Maso osolíme a opepříme. |
2 | Bramborovou směs nasypeme do zapékací nádoby a dáme péct při 230 °C na 30 minut. Poté dáme navrch plátky masa a pečeme dalších 10 minut. Na závěr vše zalijeme hořčičnou omáčkou a necháme 5 minut zapékat pod grilem. |
Poznámka
Cider je kvašené jablečné víno. Použitý sýr můžeme obměňovat, pokaždé tak získáme jinou a překvapující chuť výsledného pokrmu.