Rosol s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rosol s ovocem
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 1 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 33689 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
20 g | Agar |
300 g | Jahody zahradní |
200 ml | Likér Maraschino (Maraska) |
200 g | Maliny |
700 ml | Sirup višňový |
10 ml | Tresť vanilková |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 97g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 134,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jahody zahradní, Maliny, Tresť vanilková, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Agar, Likér Maraschino (Maraska), Sirup višňový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rosol s ovocem postup přípravy receptu:
1 | Ovoce zalijeme sirupem a necháme odstát. Agar zalijeme studenou vodou, necháme ho rozpustit, přivedeme k varu a povaříme asi minutu. |
2 | Ovoce scedíme a rozdělíme do misek. Do scezeného sirupu přilijeme vanilkovou esenci, likér, rozpuštěný horký agar a ještě vlažným rosolem zalijeme ovoce v miskách. |
3 | Necháme dobře vychladit a podáváme. |