Hořčičná omáčka s mangem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hořčičná omáčka s mangem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3369 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
3 polévková lžíce | Hořčice |
2 ks | Mango |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 180,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mango, Pepř cayenský, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hořčičná omáčka s mangem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve oloupeme mango, odstraníme pecky, dužinu nakrájíme na kostičky a asi 10min podusíme na bílém víně. |
2 | Po vychladnutí rozmixujeme, přidáme hořčici, základní světlou omáčku a promícháme. Dochutíme solí a pepřem. |
3 | Omáčka je vhodná k masu, zejména k drůbeži nebo studené pečeni. |
Poznámka
Světlou omáčku připravíme viz recept "Základní světlá omáčka" Množství 2 polévkové lžíce.