Recept

Hovězí omáčka s bramborovou čepicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 33690

Ingredience

400 g Brambory
70 g Cibule
500 g Hovězí maso zadní
200 ml Hovězí vývar základní
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
15 ml Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
150 ml Víno červené
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 407 kcal
Kilojoule 1 703kJ
6% Sacharidy 20 g
26% Tuky 19 g
13% Sodík 269 mg
59% Bílkoviny 33 g

Hovězí omáčka s bramborovou čepicí postup přípravy receptu:

1

Maso pokrájíme na kostky 2x2 cm velké, osolíme, opepříme. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli zbavíme slupky a pokrájíme na drobné kousky. Houby nakrájíme na plátky.

2

V hrnci rozpálíme tuk, maso na něm osmažíme do zhnědnutí, poté vyjmeme a dáme stranou, do hrnce vsypeme cibuli a smažíme osm minut. Přidáme žampiony, lehce osmahneme, poprášíme moukou. Přilijeme protlak, vývar a víno, zaprášíme moukou. Do omáčky vrátíme maso a přiklopené dusíme 120 minut. Dle potřeby doléváme vodu. Zatímco se omáčka vaří, dáme povařit na 12 minut nastrouhané brambory do vroucí osolené vody. Uvařené brambory slijeme a necháme okapat. Hotovou omáčku osolíme a opepříme dle potřeby, nalijeme do zapékací mísy a posypeme nastrouhanými brambory, navrch dáme kousky másla. Zapékáme při 190 °C 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept