Pudink s meruňkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudink s meruňkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 33692 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
150 g | Broskve |
120 g | Cukr moučkový |
50 ml | Likér Maraschino (Maraska) |
200 g | Meruňky |
150 ml | Sirup višňový |
300 g | Smetana 33% (šlehačka) |
150 g | Třešně |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 ml | Voda pitná |
15 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 301,8mg |
Draslík | 192,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 424,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr moučkový, Meruňky, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér Maraschino (Maraska), Sirup višňový, Smetana 33% (šlehačka), Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pudink s meruňkami postup přípravy receptu:
1 | Želatinu zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem, rozmícháme se želatinou a nakonec přimícháme tužší šlehačku. Vyšleháme středně tuhý krém, který rozdělíme do misek a dáme do lednice vychladit. |
2 | Mezitím omyjeme broskve, meruňky a třešně. Vypeckujeme a nakrájíme na stejnoměrné kostičky, které spolu promícháme a zalijeme sirupem s Maraskem. |
3 | Vychladlý pudink vyklopíme na dezertní talířky, ozdobíme ovocem a pokapeme sirupem s Maraskem. |