Rýžový pudink s jahodami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový pudink s jahodami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 33694 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
600 g | Jahody zahradní |
30 ml | Likér Maraschino (Maraska) |
25 g | Máslo čerstvé |
700 ml | Mléko polotučné |
300 g | Rýže loupaná |
60 ml | Sirup višňový |
40 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
5 ml | Tresť vanilková |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 205,1mg |
Draslík | 208,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jahody zahradní, Rýže loupaná, Sůl, Tresť vanilková, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér Maraschino (Maraska), Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Sirup višňový, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový pudink s jahodami postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, přivedeme k varu. Přidáme vanilkovou esenci, cukr, špetku soli a máslo. Vaříme velmi zvolna 25 minut. Mléko by se mělo zcela vstřebat. Odstavíme z ohně, do chladnoucí rýže vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně. Nakonec zakápneme Maraskem. |
2 | Rýžový pudink rozdělíme do misek a dáme do lednice vychladit. |
3 | Pudink na talířcích zdobíme čerstvými jahodami nakrájenými na půlky a pokapanými sirupem. |