Recept

Bramborové plátky s telecím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 56 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 36 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 33698
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Brambory
70 g Cibule
50 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 ml Olej olivový
4 g Rozmarýn čerstvý
600 g Telecí kýta
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 845kJ
6% Sacharidy 23 g
30% Tuky 23 g
6% Sodík 113 mg
64% Bílkoviny 36 g

Bramborové plátky s telecím masem postup přípravy receptu:

1

Brambory pečlivě omyjeme a pokrájíme i se slupkou na silnější plátky. Cibuli oloupeme a na jemno pokrájíme.

2

Plátky brambor necháme uvařit ve vroucí osolené vodě po dobu desíti minut. Plátky masa osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova, pak odložíme stranou. Máslo rozehřejeme, zaprášíme moukou a za stálého míchání necháme zezlátnout, poté zalijeme vodou. Do pánve přidáme pokrájenou cibuli, rozmarýn a jíšku. Osolíme, opepříme a povaříme 10 minut. Do omáčky vrátíme maso, navrch dáme brambory, vše necháme zapéct pod grilem po dobu šesti minut.

Poznámka

Místo jíšky vařené můžeme použít i jíšku instantní, zředěnou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept