Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 66 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 46 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 33699

Ingredience

1000 g Brambory
60 g Cibule
6 g Majoránka
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Pohanka
200 g Sýr Eidam cihla 30%
1 špetka Sůl
400 g Vepřový bok uzený
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,005 kcal
Kilojoule 4 203kJ
34% Sacharidy 121 g
49% Tuky 36 g
73% Sodík 1 g
84% Bílkoviny 47 g

Valašské brambory postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Maso rozkrájíme na kostičky.

2

Brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě. Pohanku uvaříme dle návodu. Olej rozpálíme, osmahneme na něm cibuli a česnek. Smažíme 5 minut, poté přidáme maso, které smažíme do zezlátnutí. Přisypeme pohanku. Osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou. Přimícháme brambory, dobře promícháme a nasypeme do pekáčku. Posypeme strouhaným sýrem a pečeme při 200 °C 6 minut.

Poznámka

K bramborám můžeme servírovat kysané zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept