Jednoduchý recept

Telecí brzlíky na paprice

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 337
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Cibule
250 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
15 g Paprika mletá sladká
250 ml Smetana 12% (konzumní)
30 g Sůl
1000 g Telecí brzlík
150 g Tuk
750 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 331 kcal
Kilojoule 1 383kJ
3% Sacharidy 12 g
29% Tuky 22 g
63% Sodík 1 g
36% Bílkoviny 20 g

Telecí brzlíky na paprice postup přípravy receptu:

1

Telecí brzlíky dobře očistíme a vypereme v několika vodách.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Na polovině tuku ji osmažíme dorůžova, přidáme papriku, necháme zpěnit a podlijeme trochou teplé vody.

3

Do tohoto základu vložíme brzlíky, mírně osolíme a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení brzlíky obracíme a přiléváme teplou vodu.

4

Měkké brzlíky vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou z druhé poloviny tuku a z prosáté mouky, zalijeme vlažnou vodou a mlékem a rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

5

Před koncem varu omáčku podle chuti dosolíme, přilijeme do ní smetanu a procedíme ji.

6

Brzlíky nakrájíme na plátky a přeléváme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept