Zabijačkový guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zabijačkový guláš
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3370 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
5 ks | Cibule |
800 ml | Hovězí vývar základní |
250 g | Játra vepřová |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Majoránka |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
250 g | Vepřové ledvinky |
1 kg | Vepřové maso tučné |
250 g | Vepřové srdce |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 365,5mg |
Draslík | 429,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Játra vepřová, Kmín celý, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřové ledvinky, Vepřové srdce mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové maso tučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zabijačkový guláš postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibuli, nakrájíme a osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme nakrájené maso, očištěnou, spařenou a nakrájenou ledvinku, pokrájená játra a srdce. Vše osmahneme. |
2 | Až se vypaří voda, přidáme papriku a necháme zpěnit. Poté podlijeme teplým vývarem, osolíme, přidáme česnek, pepř, kmín a majoránku. Dusíme, dokud nezměkne maso. |
3 | Poté necháme vysmahnout do tuku, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a dusíme 15 min. |