Kuře pečené na bramborách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře pečené na bramborách
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33702 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
6 stroužek | Česnek |
30 ml | Citronová šťáva |
4 g | Estragon |
30 ml | Hořčice |
1000 g | Kuřecí stehna |
100 g | Máslo čerstvé |
180 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
4 g | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
4 g | Tymián čerstvý |
100 ml | Víno bílé |
5 g | Pažitka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 237,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Citronová šťáva, Estragon, Kuřecí stehna, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře pečené na bramborách postup přípravy receptu:
1 | Bylinky nasekáme, smícháme s vínem, hořčicí a rozpuštěným máslem. Maso osolíme, opepříme, dáme marinovat do připravené marinády. Marinujeme 120 minut v chladu. Mezitím připravíme zeleninu. Česnek oloupeme a nahrubo nasekáme. Brambory oloupeme a pokrájíme na větší kostky, mrkev pokrájíme na kolečka. Obojí osolíme, posypeme sekaným česnekem, pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Marinované maso vyjmeme z marinády a tou zalijeme zeleninu. Zeleninu přendáme do pekáče a dáme péct při 190 °C na 20 minut, poté přidáme marinované maso a pečeme dalších 45 minut. Hotový pokrm posypeme sekanou pažitkou. |
Poznámka
Do pokrmu můžeme přidat i nakrájenou slaninu.