Krémová polévka ze zeleniny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová polévka ze zeleniny
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 33703 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
250 g | Brokolice |
60 g | Cibule |
60 g | Mrkev kořen |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel kořen |
200 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
10 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
800 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 332,9mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Petržel kořen, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová polévka ze zeleniny postup přípravy receptu:
1 | Brokolici rozdělíme na růžičky. Zbylou zeleninu dobře omyjeme, zbavíme slupek, pokrájíme na drobnější kousky. |
2 | Cibuli osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme zeleninu a brambory. Smažíme 5 minut, poté přilijeme vývar a uvedeme k varu. Vaříme 15 minut.Do hotové polévky vmícháme pokrájený špenát. Polévku rozmixujeme a zjemníme smetanou. Osolíme a opepříme. |
Poznámka
Polévku lze připravit i jen z jednoho druhu zeleniny.