Jednoduchý recept

Žloutkový krém s ananasem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 33706

Ingredience

300 g Ananas
120 g Broskve
80 g Cukr moučkový
500 ml Sirup višňový
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
10 ml Tresť vanilková
16 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 661 kcal
Kilojoule 2 765kJ
23% Sacharidy 83 g
66% Tuky 50 g
2% Sodík 48 mg
27% Bílkoviny 15 g

Žloutkový krém s ananasem postup přípravy receptu:

1

Očištěný ananas nakrájíme na malé kostičky, vsypeme do mísy, posypeme cukrem a necháme odstát.

2

V jiné míse rozkvedláme žloutky se sirupem, pozvolna zahříváme, až hmota trochu ztuhne a začne se táhnout. Ovoníme vanilkovou esencí, přimícháme kousky ananasu, za stálého šlehání necháme vychladnout. Nyní přimícháme tužší šlehačku, hmotou naplníme formičky a necháme zmrazit.

3

Podáváme na dezertních talířcích ozdobené kousky broskví.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept