Vepřové v mrkvi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové v mrkvi
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 3371 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
2 ks | Hřebíček |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Polévkové kostky Vitana |
1 špetka | Sůl |
40 dkg | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 701,5mg |
---|---|
Cholesterol | 95,7mg |
Draslík | 294,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Olej stolní, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Polévkové kostky Vitana mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové v mrkvi postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme na kostičky maso, zprudka osmahneme na oleji, osolíme a dusíme doměkka. Poté přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a hřebíčky. Podlijeme a dusíme. |
2 | Uděláme jíšku, přidáme studené mléko, rozšleháme a nalijeme k masu. Dusíme, osolíme a opepříme, přidáme máslo a masox. |