Zmrzlina z jahod a smetany - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zmrzlina z jahod a smetany
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33712 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
300 g | Cukr moučkový |
150 g | Jahody zahradní |
1000 ml | Mléko plnotučné |
80 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
10 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 640,3mg |
Draslík | 93,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 724,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jahody zahradní, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zmrzlina z jahod a smetany postup přípravy receptu:
1 | Jahody propasírujeme nebo rozmačkáme, smícháme s trochou smetany. Necháme chvilku odležet, mezitím připravíme hmotu na zmrzlinu. |
2 | V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. Jahody se smetanou ještě trochu rozetřeme a vmícháme do hmoty na zmrzlinu. |
3 | Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit. |