Zmrzlina kaštanová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zmrzlina kaštanová
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 33714 |
Kategorie: | Zmrzlina bezlepková |
Ingredience
300 g | Cukr moučkový |
200 g | Kaštany jedlé |
1000 ml | Mléko plnotučné |
10 ks | Vaječný žloutek slepičí |
5 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 633,7mg |
Draslík | 216,8mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 729,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kaštany jedlé, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zmrzlina kaštanová postup přípravy receptu:
1 | Kaštany vložíme na pár minut do trouby, aby praskly a daly se oloupat. Kaštany oloupeme, vrátíme do trouby, podlijeme trochou vody a pečeme aspoň 10 až 15 minut. Kaštany necháme vychladnout a dobře je nadrtíme. |
2 | V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. Nyní přimícháme drcené kaštany. |
3 | Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit. |