Jednoduchý recept

Zmrzlina kaštanová

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 33714

Ingredience

300 g Cukr moučkový
200 g Kaštany jedlé
1000 ml Mléko plnotučné
10 ks Vaječný žloutek slepičí
5 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 181kJ
21% Sacharidy 74 g
26% Tuky 19 g
1% Sodík 26 mg
24% Bílkoviny 14 g

Zmrzlina kaštanová postup přípravy receptu:

1

Kaštany vložíme na pár minut do trouby, aby praskly a daly se oloupat. Kaštany oloupeme, vrátíme do trouby, podlijeme trochou vody a pečeme aspoň 10 až 15 minut. Kaštany necháme vychladnout a dobře je nadrtíme.

2

V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. Nyní přimícháme drcené kaštany.

3

Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept