Zmrzlina pistáciová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zmrzlina pistáciová
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 33715 |
Kategorie: | Zmrzlina bezlepková |
Ingredience
300 g | Cukr moučkový |
1000 ml | Mléko plnotučné |
120 g | Pistácie |
10 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Mléko polotučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 635,3mg |
Draslík | 260,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 804,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Pistácie, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zmrzlina pistáciová postup přípravy receptu:
1 | Pistácie vyloupeme, nadrtíme na jemno a zakapeme trochou mléka. Necháme trochu vylouhovat, mezitím připravíme hmotu na zmrzlinu. |
2 | V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké plnotučné mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. Pistácie s mlékem ještě trochu rozetřeme a vmícháme do zmrzlinové hmoty. Měla by se obarvit lehce na zeleno. |
3 | Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit. |