Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 33716

Ingredience

300 g Cukr moučkový
1000 ml Mléko plnotučné
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
10 ml Tresť vanilková
10 ks Vaječný žloutek slepičí
20 g Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 292 kcal
Kilojoule 1 223kJ
10% Sacharidy 37 g
17% Tuky 13 g
1% Sodík 15 mg
14% Bílkoviny 8 g

Zmrzlina s vanilkou postup přípravy receptu:

1

Kousek celé vanilky a vanilkovou tresť nalijeme do vroucí smetany, minutu povaříme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme hmotu na výrobu zmrzliny.

2

V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až začne tuhnout, tak ji okamžitě sundáme z plotýnky. Hmota se nesmí vařit. Ze smetany vyjmeme celou vanilku a ochucenou smetanu vmícháme do hmoty na zmrzlinu.

3

Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept