Zmrzlina griliášová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zmrzlina griliášová
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 33717 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
300 g | Cukr moučkový |
130 g | Mandlový griliáš |
1000 ml | Mléko plnotučné |
80 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
10 ml | Tresť vanilková |
10 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 640,3mg |
Draslík | 55,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 721,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Tresť vanilková, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mandlový griliáš nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zmrzlina griliášová postup přípravy receptu:
1 | Griliáš nadrtíme nebo roztlučeme v hmoždíři. Zakápneme horkou smetanou ochucenou vanilkovou esencí a necháme odležet. |
2 | Mezitím připravíme hmotu na zmrzlinu. V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě ztáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. Nyní přimícháme drcený griliáš se smetanou. |
3 | Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit. |