Jednoduchý recept

Zmrzlina griliášová

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 33717

Ingredience

300 g Cukr moučkový
130 g Mandlový griliáš
1000 ml Mléko plnotučné
80 ml Smetana 16% (pochoutková)
10 ml Tresť vanilková
10 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 480 kcal
Kilojoule 2 007kJ
17% Sacharidy 60 g
28% Tuky 21 g
1% Sodík 25 mg
24% Bílkoviny 13 g

Zmrzlina griliášová postup přípravy receptu:

1

Griliáš nadrtíme nebo roztlučeme v hmoždíři. Zakápneme horkou smetanou ochucenou vanilkovou esencí a necháme odležet.

2

Mezitím připravíme hmotu na zmrzlinu. V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě ztáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. Nyní přimícháme drcený griliáš se smetanou.

3

Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept