Pikantní medové vepřové kotlety s kostí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní medové vepřové kotlety s kostí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33722 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1,5 kávová lžička | Kmín celý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Vepřové kotlety |
marináda | |
---|---|
5 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Koření Steak 7 pepřů |
5 polévková lžíce | Med včelí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 172,8mg |
Draslík | 943,2mg |
Vláknina | 917,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín celý, Sůl, Balsamico ocet, Česnek, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřové kotlety, Koření Steak 7 pepřů mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní medové vepřové kotlety s kostí postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme marinádu na potírání masa: použijeme koření Steak 7 pepřů (nebo Směs koření na pečená masa). Koření dobře smícháme v misce s 5 lžícemi octa Balsamico, s 5 lžícemi medu a 2 stroužky rozdrceného česneku. |
2 | Vepřové maso vcelku - kotlety s kostí omyjeme, osušíme, potřeme česnekem rozetřeným se solí, posypeme kmínem a čerstvě pomletým pepřem. Maso dáme na pekáč a dáme ho péct do předem vyhřáté trouby na 220 °C. Po 15 minutách, když má maso zlatohnědou kůrku, potřeme medovou marinádou a dopečeme při 170 °C přibližně 20-25 minut. Ještě během pečení potřeme maso minimálně 2x. |
3 | Když do masa po dopečení píchneme vidličkou a bude vytékat čirá šťáva - maso bude dostatečně upečené. |
4 | Po upečení necháme maso 15 minut ve vypnuté troubě, poté naporcujeme a podáváme. |
Poznámka
Medové kotlety podáváme s vařenými bramborami nebo chlebem a čerstvou zeleninou.