Pivní polévka se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní polévka se smetanou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33723 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
8 krajíc | Chléb konzumní |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 špetka | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 polévková lžíce | Ocet vinný |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
600 ml | Voda pitná |
300 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 111,8mg |
Draslík | 97,7mg |
Vláknina | 14,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kmín drcený, Ocet vinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní polévka se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Plátky chleba v hrnci přelijeme vodou a necháme nasáknout. Přistavíme na sporák, přilijeme pivo, přidáme kmín a sůl a vaříme. Když je polévka zahuštěná rozvařeným chlebem, zašleháme smetanu, přidáme cukr, ocet, máslo a necháme prohřát. Poté do polévky vmícháme rozšlehaná vejce, necháme přejít varem a polévku podáváme. |